We vinden het heerlijk om onze woning maar ook onze tips met onze gasten te delen!

Hoewel we een ‘gevarieerd publiek’ over de vloer krijgen, ontvangen we geregeld de vraag of er gewandeld of gefietst kan worden in de buurt of wat de dichtstbijzijnde stad is waar er al dan niet een beetje cultuur kan opgesnoven worden.

Aanpalend aan onze tuin bieden de bewegwijzerde wandel-en fietsroutes de gelegenheid tot het ontdekken van een mooie brok natuur grenzend aan de gemeenten Nokere en Wortegem – Petegem. ’s Winters hebben we vanuit onze woning zicht op de kale heuvels, al grappend  noemen we ze wel eens ‘de Alpilles’ en we behouden ons zelfs het recht voor om ze -weliswaar onder ons- ‘Onze Alpilles’ te noemen, zo gehecht zijn we dus zelf aan dit uitzicht :)  

Wil je zelf dit glooiende landschap ontdekken dan kan dit via de uitgestippelde wandel-en fietsroutes of de bewegwijzerde mountainbike route en ruiterroute.

Alle routes staan uitvoerig beschreven op de ‘wandelrouteplanner langs knooppunten’:

Heel wat van onze gasten genieten van de Kordaalwandelroute, een lus van 6 km die door het Kordaelbos loopt, waarvan de etymologie niets meer betekent dan ‘kort dal’. Dit kleine natuurreservaat is een klein paradijs voor vogelliefhebbers.

Op 10 kilometer van bij ons ligt het historische stadje Oudenaarde, het hart van de Vlaamse Ardennen én van de Ronde van Vlaanderen. Het kan dan ook niet anders dan dat het Centrum of museum van de Ronde van Vlaanderen hier een plaats heeft, tegenover de mooie Sint-Walburgakerk. Het is erg fijn vertoeven op de grote Markt, het fraaie gotische stadhuis is de grote blikvanger, bovendien is de Belforttoren werelderfgoed. In het stadhuis is het museum MOU ondergebracht, dat Oudenaardse wandtapijten uit onze rijk verleden herbergt alsook een mooie collectie edelsmeedkunst! Meanderend door de geschiedenis kom je er Keizer Karel en Maria Van Parma tegen.
De Schelde doorklieft de stad, het zicht op de abdij van Maagdendaele is vanaf de overkant van de oever een plaatje.

Kom je met de fiets? Fietsen en elektrische fietsen kunnen ‘op stal’ in onze afgesloten garage.

We hebben ook een ruime privé – parking. 

Tot binnenkort x

Patricia