Onze centraal gelegen B&B is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan prachtige historische steden als ondermeer Gent, Brugge, Brussel en Rijsel. Het perfecte plan om comfortabel bij te komen na elke kleine citytrip.
Het perfecte knooppunt ook omdat we centraal gelegen zijn tussen aansluitingen op de E17, richting Gent enerzijds en richting Kortrijk anderzijds.
Brugge, Gent, Brussel maar ook Antwerpen en Ieper zijn de hotspots voor een trip door Vlaanderen. Natuurlijk vergeet ik het mooie Wallonië niet, sommige gasten brengen een bezoek aan Dinant en Namen voordat ze een paar dagen bij ons neerstrijken.

Via de snelweg E17 ben je in ongeveer 20 minuten in Gent. Maak gebruik van onze parkeertip (we spreken uit ervaring):
Parking Sint-Michiels. Zodra je de parking verlaat, sta je midden in het prachtige historische centrum met een fantastisch 360° uitzicht op middeleeuws Gent. Vanaf de brug zie je zowel het Gravensteen, de Graslei als de torens die het centrum domineren, ‘de drie torens van Gent’: Sint-Niklaaskerk, het Gentse Belfort en de Sint-Baafskathedraal. Een echt plaatje dus. Wie zich wil onderdompelen in de geschiedenis vindt hier zeker een stukje van het ‘verhaal van Vlaanderen’!

Van het glorieuze Gent tot het meer idyllische Brugge, waar ook talloze schatten uit het verleden te bewonderen zijn. Het is mijn persoonlijke favoriet, Brugge die Scone, ik voel me er thuis. We bezoeken steevast de Bloedkapel om onze batterijen op te laden (er is een energieke poort), stoppen dan even bij ‘l’art du thé’ voor een voorraad heerlijke thee. We steken de Markt over en lopen door allerlei steegjes richting het Minnewater. Daar stoppen we ’s avonds om iets te eten. Het is er altijd bijzonder gezellig in gezelschap van paarden, eenden en ganzen. Als je complete rust wilt, kun je ervoor kiezen om iets te eten bij hotel ’t Fraeyhuis of restaurant Maximiliaan Van Oostenrijk. Voor een koffiestop is het heerlijk vertoeven bij Hotel Orangerie (vooral in de winter), voor tapas, een drankje of meer ben je aan het juiste adres bij boetiekhotel ’t Fraeyhuis. Dit alles ligt op 50 minuten rijden van onze B&B.

De Grote Markt in Brussel ligt op één uur. Het Museum voor Schone Kunsten is onze favoriete plek, waar we na afloop koffie met warme appeltaart en ijs nemen in het restaurant van het museum. Maar hé, elk quartier heeft zijn charme en de Grote Markt is the place to be! Het is er dan ook meestal op de koppen lopen (wat me eigenlijk niet stoort)

Voor ‘une touche Française’ ben je in ongeveer 45 minuten in Lille. Het historische stadscentrum is ook hier weer een pareltje. Loop zeker even binnen bij patisserie Méert! Méert staat bekend om verschillende culinaire specialiteiten uit Lille, waaronder gevulde wafeltjes. De winkel was ooit hofleverancier van koning Leopold I van België. Adres: Rue Esquermoise 27 in Lille.
Het historische gebouw is beschermd, het 18e-eeuwse interieur ‘moet’ je gezien hebben, het is de prijs van de specialiteiten meer dan waard. Verder heeft Lille ook alles in huis als het gaat om erfgoed en culinaire hoogstandjes. Wist je dat Lille ooit deel uit maakte van Vlaanderen en het op gelijke voet stond met Ieper en Brugge? De straatnaambordjes in de oude stad herinneren ons aan onze Frans-Vlaamse roots!

Hopelijk tot binnenkort in onze B&B!
Patricia